Cégünkről

 

Minőség és folyamatos fejlődés – 1990 óta

Cégünk immár negyedik évtizede van jelen az építőiparban. Büszkén mondhatjuk el, hogy elsőként ismertettük meg a gipszbeton lépcsők technológiáját a hazai közönséggel. A visszatérő és az új megrendelők magas száma visszajelzés számunkra arról, hogy jó úton járunk. Cégünk hitvallása, hogy a minőségből és a színvonalból sosem engedünk: mindig csak olyan munkát adunk át, mellyel a megrendelő 100%-ig elégedett.
Az első gipszbeton lépcső

A technológia feltalálása

A cégalapító, Reketye László 1985-ben ismerkedett meg Szövényi István építészmérnökkel, Sámsondi Kiss Béla Ybl-díjas építész tanítványával, aki a gipszbeton technológia elméleti alapjainak szülőatyja. Mérnökökkel közösen Reketye László elkezdett kísérletezni az akkor még gyerekcipőben járó technológiával és kifejlesztette a gipszbeton lépcsők mára már jellegzetes vonásait (zsaluzat, gipsz elemek szabási technikája, stb.). Az évek során erre a biztos alapra és saját tapasztalataira  építkezve tökéletesítette ki a szerkezetet.

A cég alapítása

Az engedélyeztetések után, kezdetben csak évi pár tíz lépcső készült el. Teherautók helyett személyautóval és utánfutóval vitték az építőanyagokat. A telephely és a gipszelemek öntőműhelye a családi ház kertjében volt. Az egyre nagyobb kereslet miatt a személyautót hamar teherautó váltotta fel, és az öntőműhely a kertből saját telephelyre költözött; elindult az egyéni vállalkozás, majd megalakult a ma már jól ismert Reketye Kft.
Reketye László (alul) barátjával a szerkezet ÉMI engedélyeztetésénél
 

A három gyermek: Dorka (alul), Marci (középen), Laci (felül)

egy elkészült gipszbeton lépcsőn.

Családi vállalkozás

A cég munkásságába becsatlakozott Reketye László három gyermeke közül két fia is, ifjabb Reketye László és Reketye Márton, akik a későbbiekben majd továbbviszik a vállalkozást.

 

Munkásságunk

Évek során a folyamatos tanulásnak, fejlesztésnek köszönhetően a cég egyre professzionálisabbá vált, fel kellett venni a növekvő érdeklődéssel a tempót. A hazai megrendelések mellett dolgoztunk már Londonban, Bécsben és Németországban is. Készítettünk lépcsőt több hazai hírességnek, sportolónak és tévés szereplőnek. Lépcsők mellett építettünk már dizájn könyvespolcot, urnatemetőket, vendégfödémeket és sok minden mást is. Azonban cégünk fő profilja a beltéri lépcsők, különleges munkákat csak kivételes esetekben tudunk vállalni.
A visegrádi Királyi palota rekonstrukciója 1995-ben
„Dizájn polc” Budapesten
Albert Ádám kiállítására készült gipszbeton szerkezetünk Pakson (kép: artkartell.hu)
A budapesti Ferences templom urnatemetője
Székhely

2086 Tinnye

József Attila u. 1.

 

Kapcsolat

+36 70 429 6474

+36 70 387 9527

reketye@gipszbetonlepcso.hu

 

Nyitvatartás

H-P: 8.00 – 14.00